Rendabiliteit van Zakelijke Zonnepanelen

Zonnepanelen bieden een veelbelovende investeringsmogelijkheid voor bedrijven die gericht zijn op duurzaamheid en kostenbesparing. In deze uitgebreide gids bespreken we de rendabiliteit van zonnepanelen, met name gericht op zakelijke installaties.

Rendement van Zonnepanelen

Het gemiddelde rendement van zonnepanelen is indrukwekkend. Voor een gemiddeld gezin, dat overeen kan komen met kleinere bedrijven, is de terugverdientijd van de investering in zonnepanelen ongeveer 5 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, wat betekent dat ze een lange periode van financieel voordeel bieden.

Bereken direct wat het rendement van uw zonnepaneel installatie zou worden met onze gratis bespaarcheck.

Jaarlijkse Opbrengst van zonnepanelen

De jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van hun maximale vermogen. Bijvoorbeeld, een installatie van 4.000 Wp kan jaarlijks ongeveer 3.400 kWh opwekken. Maandelijks varieert dit van 100 kWh in de donkere maanden tot meer dan 400 kWh in de lente, die verrassend genoeg de beste periode voor zonne-energieopwekking is.

Economische Factoren op het rendement

 • Terugverdientijd: Voor zakelijke installaties is de terugverdientijd ongeveer 6 tot 8 jaar. Dit kan versnellen met overheidssteun en stijgende elektriciteitsprijzen.
 • Jaarlijkse Besparing: Een berekening toont aan dat een 3.700 Wp installatie jaarlijks ongeveer €1.163,65 kan besparen.
 • Zelfconsumptie Verhogen: Door zelfconsumptie te verhogen, kan de terugverdientijd verder verkort worden.

Voordelen voor Bedrijven die zonnepanelen hebben

 1. Kostenbesparing: Zakelijke zonnepanelen kunnen jaarlijks ongeveer €1.000 besparen op energierekeningen.
 2. Energielabel Verbetering: Installatie van zonnepanelen verlaagt de energie-index van een gebouw, wat leidt tot een beter energielabel, essentieel voor kantoorgebouwen groter dan 100 m².
 3. Duurzaamheid: Zonnepanelen verminderen de CO2-uitstoot aanzienlijk, wat bijdraagt aan milieuvriendelijk ondernemen.
 4. Toekomstbestendig: Investeren in zonnepanelen bereidt bedrijven voor op toekomstige duurzaamheidsvereisten en verbetert het maatschappelijk verantwoord imago.

Aanvullende Overwegingen voor het rendament op zonnepanelen

 • Salderen en Terugleveren: Bedrijven kunnen overtollige stroom terugleveren aan het net. Dit is echter vooral voordelig voor kleinverbruikers.
 • Verzekering: Het installeren van zonnepanelen kan de verzekeringspremies en -voorwaarden van een bedrijfspand beïnvloeden.
 • Subsidies en Belastingvoordeel: De Nederlandse overheid biedt subsidies en belastingvoordelen voor de aanschaf van zonnepanelen, wat de investering nog aantrekkelijker maakt.
 • Eigen Opslag: Bedrijven kunnen ook kiezen voor eigen opslag van zonne-energie met behulp van een accusysteem.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag binnen 30 seconde een vrijblijvende offerte aan voor zonnepanellen, accu's en laadpalen.

Offerte aanvragen

Jesse Moggre

Project Lead bij Stroom Door Zon

13 Maart 2024

Vraag  vrijblijvend een offerte aan:

 • Zicht op uw mogelijke besparing per jaar
 • Terugverdientijd automatisch uitgerekend
 •  Inzicht in aantal benodigde panelen
Direct aanvragen

Andere Artikelen

Subsidies en fiscale voordelen voor zonnepanelen in Nederland (2023)

In Nederland zijn er zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers verschillende regelingen beschikbaar die de overstap naar zonne-energie stimuleren...

Meer lezen
Afschrijving van Zonnepanelen voor Ondernemers

De fiscale regels rondom de afschrijving van zonnepanelen voor ondernemers in Nederland zijn complex, maar bieden diverse voordelen. Hieronder volgt een bijgewerkte en nauwkeurige samenvatting van de huidige stand van zaken...

Meer lezen
Bespaar kosten met zonne-energie & een thuisaccu

Met een gemiddelde terugverdientijd van 7/8 jaar voor thuisaccu's, is het essentieel om te begrijpen waarom ze interessant kunnen zijn voor u...

Meer lezen

Ontdek direct hoeveel u bespaart per jaar met zonnepanelen

Ontdek nu hoeveel u kunt besparen met onze snelle Bespaarcheck. In slechts enkele seconden krijgt u inzicht in uw jaarlijkse besparing, het aantal benodigde zonnepanelen, de terugverdientijd en uw besparing na 10 jaar.

Vul enkel uw geschatte jaarlijkse energieverbruik in. Maak de slimme keuze voor een duurzame en kostenbesparende oplossing. Doe de check nu.

Doe de bespaarcheck

Ontdek nu hoeveel u kunt besparen

Direct een offerte aanvragen