Onderhoud van zonnepanelen

Constante monitoring

Constante monitoring

Normaal gesproken vragen zonnepanelen weinig onderhoud. Na installatie kunnen ze er vele jaren tegenaan. Vuil krijgt bijvoorbeeld weinig kans: door de - meestal - schuine hoek van de panelen, spoelt bij een regenbui het meeste vuil van de panelen af. Daarnaast zit op de panelen een vuilafstotende coating. Natuurlijk kan het toch onverhoopt voorkomen dat onderhoud aan zonnepanelen noodzakelijk is. Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?

Vraag een offerte aan
Door monitoring zien wij direct wanneer onderhoud van zonnepanelen nodig is
 

Door monitoring zien wij direct wanneer onderhoud van zonnepanelen nodig is

Er kan bijvoorbeeld hardnekkig vuil op de panelen gaan zitten. Vogelpoep is daar een bekend voorbeeld van. Soms kan er ook, door een langere periode van droogte, opgewaaid zand op de panelen terechtkomen.

Presteren uw panelen om wat voor reden dan ook minder? Stroom door Zon monitort alle panelen. Dat betekent dat we in actie komen zodra we zien dat een paneel minder opbrengt dan voorheen. Meer weten?

Vakkundig

Vakkundig


Personeel met kennis van zaken.

Meer info
25 jaar garantie

25 jaar garantie


Schade? Defecte panelen? Experts van Stroom door Zon staan voor u klaar!

Meer info
Monitoring en beheer

Monitoring en beheer


Altijd uw data bij de hand! Inzicht in uw opbrengsten!

Meer info
Zonnepanelen vrijwel onderhoudsvrij

Zonnepanelen vrijwel onderhoudsvrij

Om het technisch onderhoud van zonnepanelen hoeft u zich door onze monitoring geen zorgen te maken. Wilt u de panelen netjes houden, dan kan een keer per jaar de panelen nakijken, op bijvoorbeeld de aanwezigheid van bladeren, takken en andere objecten, zeker geen kwaad. Zijn de panelen vuil, dan kunt u ze zelf schoonmaken, maar denk wel aan de veiligheid. Gaat u liever niet zelf het dak op, schakel dan een professionele glazenwasser in. Veel glazenwassers bieden als extra dienst het schoonmaken van zonnepanelen aan.

Gaat u zelf aan de slag, gebruik dan bij voorkeur water zonder schoonmaakmiddel en een zachte doek, borstel of spons. Als u schoonmaakmiddel gebruikt, kan dit strepen op de zonnepanelen veroorzaken. Gebruik ook geen schuurspons, want dit kan krassen veroorzaken.

Onderhoud van zonnepanelen en de omvormer
 

Onderhoud van zonnepanelen en de omvormer

Naast de panelen bestaat een installatie verder onder andere uit de omvormer. Dit apparaat zet de stroom van de panelen om in stroom die direct bruikbaar is. De omvormer is een essentieel onderdeel van de zonnepaneleninstallatie, waar u normaal gesproken geen omkijken naar heeft. Vaak plaatsen we de omvormer op een beschutte plek, zoals op een zolder of in een garage. Het kan natuurlijk gebeuren dat zich daar stof ophoopt. Daarom is het aan te raden de omvormer regelmatige stofvrij te maken.

Zonnepanelen bij de boer

Bij deze boer in het prachtige Paasloo hebben wij 180 zonnepanelen mogen leggen. 
Een fantastisch resultaat voor een duurzame boer.  

Bekijk dit project

88 zonnepanelen met solaredge en jinkosolar

Weer een mooi project in bedrijf genomen! Totaal 88 zonnepanelen jinkosolar met solaredge voor maximale veiligheid!

Bekijk dit project

Diverse daken en een grondopstelling

Diverse daken en een grondopstelling voorzien van zonnepanelen.

Bekijk dit project

Bungalowpark Hoge Hexel

Mooi project op het dak van een vakantiewoning op Bungalowpark Hoge Hexel.

Bekijk dit project
Zonnepanelen laten monteren op uw pand? Neem contact op!
 

Zonnepanelen laten monteren op uw pand? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten monteren van zonnepanelen door Stroom door Zon? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Heeft u vragen of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Bel naar 06 38 65 59 01 of stuur een e-mail naar info@stroomdoorzon.nl.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord