Zonnepanelen montage

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Zonnepanelen zijn populair in Nederland. We zijn zelfs het land met de meeste zonnepanelen per inwoner van Europa. Wereldwijd staan we tweede, achter Australië. De verkoop van zonnepanelen vertoont nog altijd een sterk stijgende lijn. Aan het installeren van zonnepanelen draagt Stroom door Zon een flink steentje bij. We zetten in dit artikel op een rij hoe zonnepanelen montage in zijn werk gaat, en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Zorgeloos uw zonnepanelen laten monteren? Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Op verschillende manieren zonnepanelen monteren
 

Op verschillende manieren zonnepanelen monteren

Montage op platte en schuine daken, bijvoorbeeld op dakpannen, komt in Nederland vaak voor. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om zonnepanelen te monteren. Zonnepanelen monteren kan grofweg op vijf verschillende manieren. Welke manier we kiezen, hangt af van het dak en van de omstandigheden, vooral de beschikbare ruimte is belangrijk.

Dit zijn de vijf meest voorkomende manieren om zonnepanelen te monteren:

 • Op een hellend dak: zonnepanelen op een hellend dak monteren we bovenop de bestaande dakbedekking. De panelen komen dan evenwijdig met het dakvlak of onder een bepaalde hoek te liggen, afhankelijk van de oriëntatie op de richting van het zonlicht. In de praktijk kiezen klanten vaak voor een evenwijdige plaatsing met de dakbedekking, omdat dit er esthetisch het beste uitziet.
 • In het dak: de bestaande dakbedekking weghalen en vervangen door zonnepanelen. Anders gezegd: een volledig zonnedak. Deze manier van installeren vraagt om extra aandacht voor dichtheid en ventilatie.
 • Op een plat dak: zonnepanelen op een plat dak bevestigen houdt in dat we de panelen eerst monteren op steunen en deze vervolgens op het dak plaatsen. Het geheel verzwaren we met extra ballast, zodat de panelen tegen noodweer en storm bestand zijn. Door de extra ballast is het belangrijk van tevoren de draagkracht van het dak te controleren. Meer weten?
Aanvullende mogelijkheden

Aanvullende mogelijkheden

 • Open veld: voor bedrijven of particulieren met een redelijk groot stuk grond is installeren in een open veld op de grond een optie. De zonnepanelen komen dan op een onderconstructie die de installateurs met heipalen of betonblokken plaatsen.
 • Tracker: dit is een ander woord voor zonnepanelen monteren op een beweegbare constructie. Met een regelsysteem zorg je ervoor dat de panelen op elk moment onder de ideale hellingshoek staan ten opzichte van de stand van de zon.
Vakkundig

Vakkundig


Personeel met kennis van zaken.

Meer info
25 jaar garantie

25 jaar garantie


Schade? Defecte panelen? Experts van Stroom door Zon staan voor u klaar!

Meer info
Monitoring en beheer

Monitoring en beheer


Altijd uw data bij de hand! Inzicht in uw opbrengsten!

Meer info
Zonnepanelen montage op dakpannen daken
 

Zonnepanelen montage op dakpannen daken

Op daken met dakpannen installeren we vrij gemakkelijk zonnepanelen. Met het juiste montagesysteem en een degelijke installatie zorgen we voor een windvast en waterdicht systeem. Welke soort dakpannen u ook heeft, voor vrijwel alle maten, soorten en vormen dakpannen zijn montagesystemen beschikbaar. Het systeem heeft een modulair karakter en daardoor kunnen we in principe voor elk dak een geschikte opstelling op maat realiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een flexibele rij lengtes te installeren. Daarnaast is het ook belangrijk om met verschillende obstakels, bijvoorbeeld dakramen, om te kunnen gaan. Weten hoeveel u bespaard?

Zonnepanelen op golfplaten

Zonnepanelen op golfplaten

Is het mogelijk om zonnepanelen op golfplaten daken te monteren? Het is een veelgestelde vraag. Het korte antwoord is ja, dat kan. Veel agrariërs bijvoorbeeld, hebben vaak grote schuren, loodsen en andere vrij grote gebouwen met platte of schuine golfplaten daken. Golfplaten zijn relatief goedkoop en zeer sterk, vandaar dat ze een veel voorkomende dakbedekking zijn voor gebouwen van agrarische en andere bedrijven.

Door gebruik te maken van de gordingen - een soort balken onder het dak - waarop de golfplaten zijn gemonteerd, is de montage van zonnepanelen relatief eenvoudig te doen. Agrarische en andere bedrijven staan soms op locaties waar de wind vrij spel heeft. Dit vraagt om montage met extra stevige rails en klemmen. Zo ontstaat voldoende grip op de panelen, ook bij extreem weer. Zonnepanelen op uw stal of pand laten monteren?

Opbrengst monitoren na montage
 

Opbrengst monitoren na montage

Zijn de zonnepanelen na montage eenmaal in werking, dan is het van belang om ze regelmatig te blijven controleren. Stroom door Zon monitort alle zonnepanelen installaties op afstand en controleert ze regelmatig op de juiste werking. Doordat wij elk individueel zonnepaneel monitoren, zijn we in staat te garanderen dat elk zonnepaneel werkt en blijft werken. U mist dus nooit opbrengst van de panelen door onnodige downtime.

Het belang van een goede kwaliteit zonnepanelen montagesysteem

Het belang van een goede kwaliteit zonnepanelen montagesysteem

Zonnepanelen monteren we op basis van een montagesysteem. Als zonnepanelen installateur weten we als geen ander hoe belangrijk de kwaliteit van het systeem is. Een goed montagesysteem gaat minimaal 20 jaar mee en is stabiel, en voorkomt schade en lekkage. Een [montagesysteem moet niet al te zwaar zijn, om het dak niet te veel te belasten. Maar het moet wel zo sterk zijn dat het storm, regen, wind en zelfs brand kan weerstaan.

Zonnepanelen montagemateriaal
 

Zonnepanelen montagemateriaal

Het montagemateriaal voor zonnepanelen dat wij gebruiken is afhankelijk van het daktype. Schuine, platte of golfplaten daken vereisen namelijk elke weer net een andere aanpak. De montagematerialen zijn over het algemeen gemaakt van lichtgewicht aluminium of rvs. Een belangrijke eigenschap hiervan is dat ze corrosiebestendig zijn, zodat de constructie nooit kan gaan roesten. De rvs of aluminium rails waarop we de zonnepanelen monteren zijn in hoogte verstelbaar. Onregelmatigheden in het dak werken we daarmee eenvoudig weg, zodat de zonnepanelen optisch één vlak geheel vormen.

Zonnepanelen montage door Stroom door Zon

Zonnepanelen montage door Stroom door Zon

Met zonnepanelen draagt u actief bij aan een duurzame wereld en bespaart u ook nog eens een fors bedrag op uw energierekening. Zonnepanelen montage door Stroom door Zon op uw dak is dan ook een perfecte investering. We zetten de voordelen van Stroom door Zon als uw montagepartner voor zonnepanelen op een rij:

 • Duidelijke offerte vooraf, met daarin ook een heldere opbrengstberekening.
 • Installatie door vakkundige en toegewijde monteurs.
 • Standaard 25 jaar garantie op de zonnepanelen.
 • Monitoring en beheer van uw installatie, voor een blijvend hoge opbrengst van uw panelen. Werkzaam door heel Nederland.
 • Wist u dat u als particulier de 21% btw over de zonnepanelen kunt terugvragen bij de Belastingdienst? Dit regelen we graag voor u.
 • Bij zonnepanelen voor bedrijven helpen wij graag met het aanvragen van uw EIA- of MIA - investeringsaftrek.

Zonnepanelen bij de boer

Bij deze boer in het prachtige Paasloo hebben wij 180 zonnepanelen mogen leggen. 
Een fantastisch resultaat voor een duurzame boer.  

Bekijk dit project

88 zonnepanelen met solaredge en jinkosolar

Weer een mooi project in bedrijf genomen! Totaal 88 zonnepanelen jinkosolar met solaredge voor maximale veiligheid!

Bekijk dit project

Diverse daken en een grondopstelling

Diverse daken en een grondopstelling voorzien van zonnepanelen.

Bekijk dit project

Bungalowpark Hoge Hexel

Mooi project op het dak van een vakantiewoning op Bungalowpark Hoge Hexel.

Bekijk dit project
Zonnepanelen montage op het dak van uw woning of bedrijfspand? Neem contact op!

Zonnepanelen montage op het dak van uw woning of bedrijfspand? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de kosten van zonnepanelen montage door Stroom door Zon? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Heeft u vragen over onze zonnepanelen montage of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Bel naar [06 38 65 59 01] (tel:06 38 65 59 01), stuur een e-mail naar info@stroomdoorzon.nl of vul ons contactformulier in.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord