Efficiënte monitoring per zonnepaneel

Home » Efficiënte monitoring per zonnepaneel

Monitoring zonnepanelen, waarom?

Er zijn meerdere redenen om uw zonnepanelen installatie goed te monitoren;

  1. Controle op uw investering
  2. Waarborg de opbrengst
  3. Bewaking van uw zonne-installatie
  4. Demo
  5. Bestaande installaties

En het mooiste; monitoring hoeft niets extra te kosten in de aanschaf van uw zonnepanelen installatie. Wij werken met SolarEdge omvormers. In deze omvormers is het monitoringsysteem op zonnepaneel niveau standaard geïntegreerd.

1. Controle op uw investering

Zonnepanelen leveren groene stroom en zijn duurzaam. Dat zijn redenen om zonnepanelen aan te schaffen.

Wat ook belangrijk is; u wilt uw investering terugverdienen. Door de PV-installatie te monitoren houdt u controle op uw investering en het terugverdienen daarvan. Met monitoring krijgt u inzicht in de hoeveelheid opgewekte energie en de daaraan gekoppelde energiebesparing.

Monitoring, Optimizers, zonnepaneel, omvormer
Bewaking per zonnepaneel

2. Waarborg de opbrengst

Bij de offerte ontvangt u, en wellicht bij andere installateurs ook, een opbrengstberekening.

Het is gemakkelijk om van tevoren met een optimistische berekening te komen. Controleer door de jaren heen of uw installatie de energie opwekt zoals belooft.

Wij vermelden de berekende opbrengst standaard in onze offerte en wij bieden standaard monitoring aan

3. Bewaking van u zonne-installatie

Functioneert uw systeem naar behoren? Het komt helaas voor dat zonnepanelen niet goed aangesloten zijn of onderpresteren door beschadigingen tijdens transport.

Met goede monitoring op paneel niveau garanderen wij dat elk zonnepaneel werkt en blijft werken. Wanneer een zonnepaneel stuk gaat krijgen wij automatisch meldingen vanuit ons bewakingssysteem.

Opbrengstgrafiek zonnepanelen in mWh

4. Demo installatie

Maar hoe werkt monitoring, en hoe ziet het eruit? Hier een voorbeeld van een PV-installatie met bewaking per zonnepaneel en de omvormer.

5. Bestaande installaties

Bestaande oudere PV-installaties kunnen aangepast worden zodat ook hier monitoring beschikbaar komt. Uiteraard is zijn de kosten lager wanneer dit direct tijdens installatie gedaan wordt.

Hebt u vragen of overweegt u zonnepanelen met monitoring aan te schaffen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

 

Offerte aanvragen