Wat is een zonnedak?

Wat is een zonnedak?

Wat is een zonnedak?

Een zonnedak installeren is wat anders dan zonnepanelen installeren. Wat is een zonnedak precies, en wat zijn de voor- en nadelen? We zetten het voor u op een rij. Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?

Vraag een offerte aan
Wat verstaan we precies onder een zonnedak?
 

Wat verstaan we precies onder een zonnedak?

Een zonnedak is een dak met geïntegreerde zonnepanelen. Een ideale oplossing voor wie graag zonnepanelen wil, maar losse zonnepanelen niet mooi vindt. Daarnaast is het dé manier om de opbrengst aan zonne-energie van een dak te maximaliseren.

Door de zonnepanelen niet bovenop het dak te plaatsen, maar ze direct ín het dak te integreren, vormen de zonnepanelen een complete dakbedekking. Dit geeft het dak een fraaier aanzien, omdat het dan een geheel vormt. Meer weten?

Op verschillende manieren zonnepanelen monteren

Op verschillende manieren zonnepanelen monteren

Zonnepanelen monteren kan grofweg op vijf verschillende manieren. Naast het complete zonnedak kennen we nog vier montagewijzen:

 • Op een hellend dak: zonnepanelen op een hellend dak monteren we bovenop de bestaande dakbedekking.
 • Op een plat dak: zonnepanelen op een plat dak bevestigen houdt in dat we de panelen eerst monteren op steunen, vervolgens op het dak plaatsen en verzwaren met extra ballast, zodat de panelen wind- en stormbestendig zijn.
 • Open veld: dit houdt in dat zonnepanelen op een onderconstructie op de grond komen.
 • Tracker: een beweegbare constructie met een regelsysteem; de panelen zijn op elk moment onder de ideale hellingshoek in te stellen, ten opzichte van de stand van de zon.
Vakkundig

Vakkundig


Personeel met kennis van zaken.

Meer info
25 jaar garantie

25 jaar garantie


Schade? Defecte panelen? Experts van Stroom door Zon staan voor u klaar!

Meer info
Monitoring en beheer

Monitoring en beheer


Altijd uw data bij de hand! Inzicht in uw opbrengsten!

Meer info
Stijlvolle uitstraling en optimale opbrengst
 

Stijlvolle uitstraling en optimale opbrengst

Voor wie de uitstraling van een woning of bedrijfspand intact wil laten, is een dak met geïntegreerde zonnepanelen een perfecte keuze. De flexibiliteit van het systeem stelt ons in staat om rekening te houden met dakramen en andere elementen. De onderconstructie van de panelen is zo gemaakt dat ze uitstekende bescherming bieden tegen regen en wind. Daarnaast voorkomen ventilatiesleuven oververhitting. Een zonnedak biedt veiligheid, heeft een lange levensduur en geeft een hoog rendement. Ook wanneer u toch al van plan was om het dak van uw woning of bedrijfspand te vervangen of te renoveren, is een zonnedak een aanrader. Het is dan een uitstekende en fraaie vervanging die letterlijk energie geeft.

Is elk dak geschikt als zonnedak?

Is elk dak geschikt als zonnedak?

Niet elk dak is geschikt als zonnedak, maar daken van bedrijven en met name agrariërs zijn dat vaak wel. Ze zijn zelfs vaak geschikt voor grootschalige plaatsing van zonnepanelen. Een hoge opbrengst is dan zeker mogelijk. Daarbij zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. We zetten deze op een rij:

 • De aanwezigheid van schaduw, bijvoorbeeld van omliggende bomen en hogere gebouwen.
 • Obstakels op het dak.
 • De huidige dakconstructie en soort dakbedekking.
 • Het dakoppervlak.
 • Aansluitmogelijkheid op het bestaande energienet.

Samen met de opdrachtgever kijken we naar de mogelijkheden; wat wordt de nieuwe dakconstructie, wat is de ideale opstelling van de zonnepanelen en wat is het beste montagesysteem?

De investering in een zonnedak
 

De investering in een zonnedak

Bij installatie van zonnedaken kan het om grote bedragen gaan. Maar of het nu om een kleine of grote installatie gaat, een zonnedak of zonnepanelen installeren is een goede investering. Doordat u zelf stroom opwekt, bespaart u direct vanaf het begin op uw energierekening. Door deze structurele vermindering van uw vaste lasten verdient u de investering in een aantal jaren terug. Dat was vroeger 9 à 10 jaar, maar door stijgingen van de energieprijzen is dat inmiddels gemiddeld al 7 à 8 jaar.

Daarnaast biedt een zonnedak nog meer financieel voordeel. De verkoopwaarde van een pand stijgt namelijk door plaatsen van een zonnedak. Nog een voordeel is de mogelijkheid om stroom terug te leveren aan uw leverancier. Dat noemen we teruglevering, waarvoor leveranciers een terugleververgoeding betalen. Hoeveel dat precies is verschilt per energieleverancier. Het is zeker de moeite waard om eens bij verschillende leveranciers te kijken om welke bedragen het gaat.

Monitoring van de panelen op uw zonnedak

Monitoring van de panelen op uw zonnedak

Onze service stopt niet na installatie van uw zonnedak of zonnepanelen. Stroom door Zon biedt standaard namelijk de mogelijkheid om uw zonnepanelen na installatie te monitoren. Een aanrader om meerdere redenen:

 • Controle op uw investering. Door het monitoren van uw zonnepanelen-installatie houdt u het overzicht. U heeft altijd inzage in de hoeveelheid opgewekte energie én de daaruit voortvloeiende besparing.
 • Waarborgen van de opbrengst. U kunt regelmatig controleren of de opbrengst in de pas loopt met de opbrengstberekening, die u bij ons bij uw offerte krijgt.
 • Bewaking van de werking van uw panelen. Mocht een paneel onverhoopt niet goed presteren, dan zijn we er snel bij. Het monitoringsysteem stuurt ons namelijk automatisch meldingen op paneelniveau als iets niet naar wens gaat.
Bij Stroom door Zon is monitoring bij de installatie inbegrepen
 

Bij Stroom door Zon is monitoring bij de installatie inbegrepen

Monitoring kost u bij ons niets extra. Wij werken namelijk met SolarEdge omvormers. Hierin is het monitoringsysteem op zonnepaneel niveau standaard geïntegreerd. Wilt u een indruk van hoe monitoring werkt, en hoe het er precies uitziet, bekijk dan ons voorbeeld van een zonnepanelen installatie.

We kunnen ook bestaande installaties aanpassen om monitoring mogelijk te maken. Heeft u vragen over monitoring of overweegt u zonnepanelen met monitoring aan te schaffen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Stroom door Zon, uw partner voor zonnepanelen montage op uw bedrijfspand

Stroom door Zon, uw partner voor zonnepanelen montage op uw bedrijfspand

Met zonnepanelen draagt u actief bij aan een duurzame wereld en bespaart u ook nog eens een fors bedrag op uw energierekening. Zonnepanelen montage door Stroom door Zon op uw dak is dan ook een perfecte investering. We zetten de voordelen van Stroom door Zon als uw montagepartner voor zonnepanelen op een rij:

 • Duidelijke offerte vooraf, met een heldere opbrengstberekening.
 • Installatie door toegewijde en ervaren professionals.
 • Standaard 25 jaar garantie op de zonnepanelen.
 • Monitoring en beheer van uw installatie, voor een blijvend hoge opbrengst van uw panelen.
 • Wij zijn werkzaam door heel Nederland.
 • Zakelijke installatie? Dan zijn wij u graag van dienst bij het aanvragen van uw EIA- of MIA- investeringsaftrek.

Zonnepanelen bij de boer

Bij deze boer in het prachtige Paasloo hebben wij 180 zonnepanelen mogen leggen. 
Een fantastisch resultaat voor een duurzame boer.  

Bekijk dit project

88 zonnepanelen met solaredge en jinkosolar

Weer een mooi project in bedrijf genomen! Totaal 88 zonnepanelen jinkosolar met solaredge voor maximale veiligheid!

Bekijk dit project

Diverse daken en een grondopstelling

Diverse daken en een grondopstelling voorzien van zonnepanelen.

Bekijk dit project

Bungalowpark Hoge Hexel

Mooi project op het dak van een vakantiewoning op Bungalowpark Hoge Hexel.

Bekijk dit project
Zonnepanelen montage op het dak van uw woning of bedrijfspand? Neem contact op!

Zonnepanelen montage op het dak van uw woning of bedrijfspand? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de kosten van zonnepanelen montage door Stroom door Zon? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Heeft u vragen over onze zonnepanelen montage of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Bel naar [06 38 65 59 01] (tel:06 38 65 59 01), stuur een e-mail naar info@stroomdoorzon.nl of vul ons contactformulier in.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord