Btw op zonnepanelen

Btw regels toegelicht

Btw regels toegelicht

Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het hoge btw-tarief van 21% Maar hoe zit het met de teruggave van de btw op zonnepanelen? Voor particulieren zit het anders in elkaar dan voor bedrijven. We lichten de verschillende btw-regels voor u toe. Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?

Vraag een offerte aan
Plannen kabinet voor afschaffen btw op zonnepanelen voor particulieren
 

Plannen kabinet voor afschaffen btw op zonnepanelen voor particulieren

Tot en met 2022 kunnen particulieren de btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Het kabinet wil deze regel afschaffen. De btw op zonnepanelen gaat voor particulieren simpelweg naar 0% met ingang van 2023. Dat heeft twee voordelen: de aanschafprijs van zonnepanelen daalt voor particulieren en zij hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Het scheelt zowel kopers van zonnepanelen als de Belastingdienst werk. Het kabinet hoopt dat de maatregel particulieren stimuleert om zonnepanelen aan te schaffen. Meer weten?

Btw op zonnepanelen terugvragen voor ondernemers

Btw op zonnepanelen terugvragen voor ondernemers

Als ondernemer kunt u de btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen met de gebruikelijke btw-aangifte. U telt de betaalde btw van uw zonnepanelen op bij de btw van uw ondernemersactiviteiten. Er zijn uitzonderingen, als bijvoorbeeld uw ondernemersactiviteiten geheel of gedeeltelijk vrijgesteld zijn van btw.

Vakkundig

Vakkundig


Personeel met kennis van zaken.

Meer info
25 jaar garantie

25 jaar garantie


Schade? Defecte panelen? Experts van Stroom door Zon staan voor u klaar!

Meer info
Monitoring en beheer

Monitoring en beheer


Altijd uw data bij de hand! Inzicht in uw opbrengsten!

Meer info
Btw op zonnepanelen terugvragen voor zzp’ers en vennootschappen
 

Btw op zonnepanelen terugvragen voor zzp’ers en vennootschappen

Als zzp’er of eenmanszaak vraagt u de btw over de zonnepanelen eenvoudigweg terug in de btw-aangifte die u normaal gesproken al doet. Het maakt voor een zzp’er of eenmanszaak niet uit of u de zonnepanelen zakelijk of privé gebruikt.

Heeft een vennootschap, bijvoorbeeld een bv of vof: dan maakt het voor de btw-teruggave wél uit of u de zonnepanelen zakelijk of privé koopt. Koopt u de zonnepanelen voor uw bedrijf, dan vraagt u de btw van de aanschaf en installatie terug met de reguliere btw-aangifte.

Heeft u een vennootschap en laat u de panelen plaatsen op uw eigen woning? Dan geldt dat u de stappen moet volgen om de btw terug te vragen als particulier. Gebruikt u echter de zonnepanelen alleen zakelijk, dan moet u als ondernemer btw terugvragen. Let er altijd op dat de naam op uw factuur van de zonnepanelen en op uw energienota hetzelfde moet zijn.

Vragen over btw op zonnepanelen? Neem contact op!

Vragen over btw op zonnepanelen? Neem contact op!

Heeft u vragen of kunnen wij u van dienst zijn met de teruggave van btw op zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Bel naar 06 38 65 59 01, stuur een e-mail naar info@stroomdoorzon.nl of vul ons contactformulier in.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord