Certificeringen van zonnepanelen

Over zonnepaneel certificeringen

Over zonnepaneel certificeringen

Bent u van plan zonnepanelen te laten installeren, dan wilt u natuurlijk wel zeker zijn dat veiligheid en kwaliteit voorop staan. Op het gebied van zonnepanelen zijn daartoe een aantal certificeringen in het leven geroepen. Aan deze certificeringen kunt u herkennen welke panelen voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van techniek en veiligheid. Meer weten?

Laat u adviseren
Het CE-keurmerk
 

Het CE-keurmerk

Het CE-keurmerk houdt in dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Dat zijn onder andere standaards op het gebied van de veiligheid. Denk daarbij aan brandveiligheid, maar ook aan de eisen die het energienetwerk stelt. De eisen gelden niet alleen voor de panelen zelf, maar ook voor de omvormer. Naast veiligheid stelt het CE-keurmerk ook eisen aan de kwaliteit en de levensduur. Het CE-keurmerk is in Nederland verplicht. Meer weten?

Het TÜV-Keurmerk

Het TÜV-Keurmerk

Een bekend en hooggewaardeerd keurmerk voor zonnepanelen is het TÜV-keurmerk. Dit is afkomstig van het Duitse keuringsinstituut TÜV (Technischer Überwachungsverein). Het instituut test de zonnepanelen en beoordeelt ze op kwaliteit, veiligheid en gebruik van de juiste materialen. Ze testen op zich niet de energieopbrengst, maar wel wordt er getest op de levensduur van de zonnepanelen. De grondige testen houden in dat men zonnepanelen een aantal maanden aan extreme omstandigheden blootstelt. Loopt het zonnepaneel in deze testperiode weinig tot geen schade op, dan krijgt het een TÜV-certificaat.

Dit certificaat is in Nederland niet verplicht, toch verwachten veel consumenten het TÜV-keurmerk. Dit komt doordat er veel vertrouwen is in het TÜV. Duitsland was jarenlang voorloper op het gebied van zonne-energie en het TÜV heeft in de loop van de jaren een enorme expertise en internationale waardering opgebouwd.

Vakkundig

Vakkundig


Personeel met kennis van zaken.

Meer info
25 jaar garantie

25 jaar garantie


Schade? Defecte panelen? Experts van Stroom door Zon staan voor u klaar!

Meer info
Monitoring en beheer

Monitoring en beheer


Altijd uw data bij de hand! Inzicht in uw opbrengsten!

Meer info
Het IEC-certificaat
 

Het IEC-certificaat

Alle zonnepanelen dienen te voldoen aan de IEC 61215 industriestandaard. Het instituut achter dit certificaat is de International Electrotechnical Commission (IEC) in Zwitserland. De doelen van dit certificaat zijn een lange levensduur, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de zonnepanelen.

Zonnepanelen bij de boer

Bij deze boer in het prachtige Paasloo hebben wij 180 zonnepanelen mogen leggen. 
Een fantastisch resultaat voor een duurzame boer.  

Bekijk dit project

88 zonnepanelen met solaredge en jinkosolar

Weer een mooi project in bedrijf genomen! Totaal 88 zonnepanelen jinkosolar met solaredge voor maximale veiligheid!

Bekijk dit project

Diverse daken en een grondopstelling

Diverse daken en een grondopstelling voorzien van zonnepanelen.

Bekijk dit project

Bungalowpark Hoge Hexel

Mooi project op het dak van een vakantiewoning op Bungalowpark Hoge Hexel.

Bekijk dit project
Zonnepanelen laten monteren op uw pand? Neem contact op!
 

Zonnepanelen laten monteren op uw pand? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten monteren van zonnepanelen door Stroom door Zon? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan! Heeft u vragen of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. Bel naar 06 38 65 59 01 of stuur een e-mail naar info@stroomdoorzon.nl.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord